Cu ce se curată parchetul laminat

Parchetul laminat este o opțiune populară pentru acoperirea pardoselilor datorită aspectului său elegant, durabilității și ușurinței în întreținere. Cu toate acestea, pentru a menține aspectul și calitatea parchetului laminat, este important să știți cu ce se curăță corect. În acest articol, vom explora diverse metode și soluții eficiente pentru curățarea parchetului laminat.

1. Măsuri preventive

Pentru a preveni acumularea murdăriei și deteriorarea parchetului laminat, este recomandat să luați în considerare următoarele măsuri preventive:

 • Folosiți covoare sau presuri la intrarea în încăpere pentru a reține praful și murdăria de pe încălțăminte.
 • Evitați să lăsați lichide să stea pe suprafața parchetului laminat pentru perioade lungi de timp.
 • Utilizați fețe de mobilați pentru a proteja parchetul de zgârieturi cauzate de mișcarea mobilelor.

2. Curățarea zilnică

Pentru curățarea zilnică a parchetului laminat, puteți urma acești pași simpli:

 1. Folosiți o mătură cu peri moi sau o mătură electrică pentru a îndepărta praful și murdăria de la suprafața parchetului.
 2. Ștergeți suprafața cu o mopă umedă, dar nu excesiv de umedă. Asigurați-vă că mopul este bine stoarș și evitați să lăsați apă să picure pe parchet.
 3. Dacă apar pete sau murdărie persistentă, utilizați o soluție specială pentru curățarea parchetului laminat. Citiți instrucțiunile producătorului și aplicați soluția pe o cârpă moale, nu direct pe parchet.
Vezi si:  Curățare cu gheață carbonică: Un pas către eficiența impecabilă

3. Curățarea periodică

Pentru a menține strălucirea și aspectul nou al parchetului laminat, este recomandat să faceți o curățare mai profundă la intervale regulate. Iată câteva sfaturi pentru curățarea periodică:

 • Folosiți un mop cu aburi special conceput pentru parchetul laminat. Aburul cald va ajuta la îndepărtarea eficientă a murdăriei și a bacteriilor.
 • Pentru petele persistente, puteți folosi o soluție de curățare pe bază de oțet și apă caldă. Amestecați proporții egale de oțet și apă caldă și aplicați soluția pe o cârpă moale. Ștergeți delicat suprafața parchetului.
 • Evitați utilizarea produselor de curățare agresive sau a bureților abrazivi, deoarece acestea pot deteriora stratul protector al parchetului laminat.

4. Protecția împotriva zgârieturilor

Este important să luați măsuri de protecție pentru a preveni zgârieturile și deteriorarea parchetului laminat. Iată câteva sfaturi utile:

 • Utilizați picioare de mobilă din silicon sau material moale pentru a preveni zgârieturile cauzate de deplasarea mobilierului.
 • Folosiți covorașe sub scaune sau mese pentru a evita zgârieturile cauzate de mișcarea acestora pe suprafața parchetului.
 • Evitați trăgerea obiectelor grele pe parchet. Ridicați-le în loc să le trageți.

Cu ce să nu curăț parchetul laminat?

Evitați utilizarea produselor de curățare agresive, cum ar fi acizii, săpunurile abrazive sau solventul. Acestea pot deteriora stratul de protecție și pot cauza decolorarea sau zgârierea parchetului laminat.

Este sigur să folosesc mopul cu aburi pe parchetul laminat?

Da, mopurile cu aburi special concepute pentru parchetul laminat pot fi utilizate în siguranță. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile producătorului și că nu utilizați aburul în exces sau prea fierbinte, deoarece acest lucru poate afecta parchetul.

Cât de des ar trebui să fac curățarea periodică a parchetului laminat?

Este recomandat să faceți o curățare periodică a parchetului laminat la intervale de 1-2 luni, în funcție de gradul de trafic și de nivelul de murdărie acumulată. Acest lucru va ajuta la menținerea aspectului și durabilității parchetului în timp.

Vezi si:  Care este diferența între panou solar presurizat și nepresurizat

Ce pot face în cazul în care parchetul laminat este zgâriat?

Pentru zgârieturi minore, puteți utiliza un creion de retuș în aceeași nuanță cu parchetul laminat pentru a acoperi zgârieturile. În cazul zgârieturilor mai adânci, ar putea fi necesară intervenția unui specialist pentru a repara sau înlocui zonele afectate.

Cum pot preveni pătrunderea apei între plăcile de parchet laminat?

Pentru a preveni pătrunderea apei între plăcile de parchet laminat, este recomandat să utilizați o cantitate minimă de apă în timpul curățării și să asigurați-vă că mopul este bine stoarș. De asemenea, evitați lăsarea lichidelor să stea pe suprafața parchetului pentru perioade lungi de timp.


Postări similare:

Photo of author

Alexandra

Alexandra este o iubitoare de artă și cultura. Pe blogul nostru, ea împărtășește povești despre artiști remarcabili, opere de artă memorabile și evenimente culturale interesante. Prin pasiunea sa pentru artă, Alexandra ne inspiră să explorăm lumea fascinantă a creației și să descoperim frumusețea în fiecare formă de expresie.

Lasă un comentariu