Ce se pune sub parchet laminat

Când vine vorba de amenajarea unei locuințe, alegerea podelei potrivite joacă un rol esențial în aspectul și confortul general al spațiului. Parchetul laminat este o opțiune populară datorită aspectului său estetic, durabilității și ușurinței în întreținere. Cu toate acestea, pentru a asigura o instalare corectă și o performanță pe termen lung, este important să acordăm atenție și stratului care este plasat sub parchetul laminat.

Un aspect esențial al instalării parchetului laminat este pregătirea corectă a suprafeței de sub acesta. Așadar, ce se pune sub parchet laminat? Răspunsul la această întrebare poate varia în funcție de condițiile specifice ale spațiului, dar există câteva opțiuni comune și recomandate.

1. strat de izolație fonică

Pentru a reduce zgomotul și a asigura o izolație fonică corespunzătoare, se recomandă adăugarea unui strat special de izolație sub parchetul laminat. Acest strat poate consta în materiale precum spuma poliuretanică sau pluta, care absorb sunetele și previn transmiterea lor către încăperi vecine.

2. folie de protecție împotriva umezelii

În zonele cu umiditate ridicată, adăugarea unei folii de protecție împotriva umezelii este esențială. Aceasta previne pătrunderea umezelii în parchetul laminat, prevenind astfel deformarea și deteriorarea acestuia în timp. Folii sub formă de polietilenă sau alte materiale impermeabile sunt opțiuni comune pentru această nevoie.

3. strat de nivelare

Pentru a asigura o suprafață uniformă și stabilă, se poate utiliza un strat de nivelare sub parchetul laminat. Acesta este deosebit de important în cazul podelelor cu denivelări sau imperfecțiuni. Utilizarea unui compus autonivelant sau a unui strat subțire de șapă autonivelantă poate fi soluția potrivită pentru a obține o bază perfect plană.

Vezi si:  Cum se monteaază gresia: ghid detaliat pentru o reușită perfectă

4. plăci de polistiren expandat

În scopul termoizolării și îmbunătățirii eficienței energetice a locuinței, unele proiecte pot beneficia de adăugarea unor plăci de polistiren expandat sub parchetul laminat. Acest strat asigură o barieră termică între podea și spațiul subteran, contribuind la menținerea unei temperaturi confortabile în interior.

Concluzie

În concluzie, ce se pune sub parchet laminat depinde de nevoile specifice ale spațiului și de condițiile acestuia. Indiferent de opțiunea aleasă, pregătirea atentă a suprafeței este cheia unei instalații reușite și a unei podele laminare durabile și estetice.

Care este rolul foliei de protecție împotriva umezelii?

Folia de protecție împotriva umezelii previne pătrunderea umezelii în parchetul laminat, prevenind astfel deformarea și deteriorarea acestuia în timp.

Când este recomandată adăugarea unui strat de nivelare?

Adăugarea unui strat de nivelare este recomandată în cazul podelelor cu denivelări sau imperfecțiuni pentru a asigura o suprafață uniformă și stabilă sub parchetul laminat.

De ce este important stratul de izolație fonică sub parchetul laminat?

Stratul de izolație fonică sub parchetul laminat reduce zgomotul și asigură o izolație fonică corespunzătoare, prevenind transmiterea sunetelor către încăperi vecine.


Postări similare:

Photo of author

Alexandra

Alexandra este o iubitoare de artă și cultura. Pe blogul nostru, ea împărtășește povești despre artiști remarcabili, opere de artă memorabile și evenimente culturale interesante. Prin pasiunea sa pentru artă, Alexandra ne inspiră să explorăm lumea fascinantă a creației și să descoperim frumusețea în fiecare formă de expresie.

Lasă un comentariu