Ce se pune sub parchet: ghid complet pentru alegeri corecte

Alegerea materialului potrivit pentru a pune sub parchet poate influența durabilitatea, izolația termică și sunetul ambiental al locuinței tale. Fiecare etapă a procesului de instalare a parchetului are importanța sa, iar materialul subiacent joacă un rol crucial.

Tipuri de materiale pentru sub parchet

Există mai multe opțiuni pentru materialul care poate fi plasat sub parchet, iar alegerea depinde de factori precum tipul de parchet, nivelul de izolare termică și sunet dorit, precum și bugetul disponibil.

1. folie de plastic sau polietilenă

Aceste materiale sunt frecvent utilizate pentru a oferi o barieră împotriva umezelii și pentru a reduce zgomotele de impact. Sunt ușor de instalat și sunt o opțiune economică pentru izolarea împotriva umidității.

2. plăci de izolare acustică

Aceste plăci sunt concepute pentru a reduce sunetele de impact și a îmbunătăți izolarea termică. De obicei, sunt fabricate din materiale precum spuma de polistiren sau cauciuc reciclat, oferind o izolare excelentă împotriva zgomotelor și temperaturilor externe.

3. pardoseală flotantă

Acest tip de material este compus din panouri aglomerate de lemn sau fibră de lemn comprimată și este excelent pentru izolarea termică și sunetul ambiental. Se potrivește în special cu parchetul laminat sau cu podelele de lemn.

Cum alegi materialul potrivit?

Decizia privind materialul sub parchet depinde de mai mulți factori:

  • Trafiicul zilnic din zona respectivă;
  • Exigențele de izolare termică și acustică;
  • Bugetul disponibil pentru proiect;
  • Tipul de parchet pe care îl vei instala.
Vezi si:  Cât ulei se pune la pompă submersibilă

Faqs

Care este cel mai bun material sub parchet pentru izolare?

Alegerea materialului depinde de necesitățile specifice, dar plăcile de izolare acustică oferă o bună combinație între izolare termică și sunet.

Cât de important este materialul sub parchet pentru durabilitatea parchetului?

Materialul sub parchet contribuie semnificativ la durabilitatea și performanța parchetului, oferind izolare și protecție împotriva umezelii și zgomotelor.

Este necesară o instalare profesională a materialului sub parchet?

Instalarea corectă a materialului sub parchet este crucială pentru durabilitatea și performanța pardoselii. O instalare corectă poate prelungi viața utilă a parchetului.


Postări similare:

Photo of author

Alexandra

Alexandra este o iubitoare de artă și cultura. Pe blogul nostru, ea împărtășește povești despre artiști remarcabili, opere de artă memorabile și evenimente culturale interesante. Prin pasiunea sa pentru artă, Alexandra ne inspiră să explorăm lumea fascinantă a creației și să descoperim frumusețea în fiecare formă de expresie.

Lasă un comentariu