Tipuri de burghie pentru metal

În acest articol, vom explora diferite tipuri de burghie utilizate în lucrările cu metal. Fie că sunteți pasionat de meșteșugărit sau lucrați în domeniul industrial, este important să înțelegeți caracteristicile și utilizările diverselor burghie pentru a obține cele mai bune rezultate în proiectele dvs.

Burghie helicoidale

Burghiele helicoidale sunt cele mai comune și populare burghie utilizate în lucrările cu metal. Acestea au o tăietură elicoidală pe suprafața lor, care ajută la eliminarea eficientă a materialului în timpul forării. Burghiele helicoidale pot fi folosite pentru o gamă largă de materiale metalice, inclusiv oțel, aluminiu, cupru și aliaje.

Caracteristici:

 • Tăietură elicoidală continuă pe suprafața burghiului
 • Unghi de înclinare constant al tăieturii
 • Disponibile în diferite diametre și lungimi

Utilizări:

Burghiele helicoidale sunt ideale pentru lucrările generale cu metal, cum ar fi găuri pentru șuruburi sau fixări. Acestea sunt versatile și pot oferi o performanță bună într-o varietate de aplicații.

Burghie cu centru

Burghiile cu centru, cunoscute și sub denumirea de burghie pentru găuri pilot, sunt proiectate să facă o gaură mică centrală înainte de a începe forarea efectivă. Aceasta ajută la ghidarea burghiului și la prevenirea derapajului sau deplasării acestuia în timpul procesului de forare. Burghiile cu centru sunt folosite adesea în prelucrarea metalelor pentru a crea găuri precise și bine centrate.

Vezi si:  Unde se montează aerul condiționat

Caracteristici:

 • Punte centrală ascuțită pentru a marca punctul de început al găurii
 • Tăietură elicoidală care se extinde de la centrul burghiului
 • Diametrul burghiului este mai mic decât gaura finală dorită

Utilizări:

Burghiile cu centru sunt utilizate în special pentru crearea de găuri precise și bine centrate în metal. Acestea pot fi folosite în diverse aplicații, cum ar fi instalarea de șuruburi, găurirea pentru pini sau pentru crearea de găuri pilon în prelucrarea metalelor.

Burghie pentru tăierea și debitarea metalului

Burghiile pentru tăierea și debitarea metalului sunt special concepute pentru a tăia și debita metalul într-un mod eficient și precis. Aceste burghie au o geometrie unică și unghiuri de tăiere adaptate pentru a face față solicitărilor ridicate ale tăierii metalului.

Caracteristici:

 • Tăietură frontală ascuțită și geometrie adecvată pentru tăierea metalului
 • Unghiuri de tăiere și geometrie adaptate pentru o evacuare eficientă a așchilor metalice
 • Disponibile în diferite tipuri și dimensiuni în funcție de necesități

Utilizări:

Burghiile pentru tăierea și debitarea metalului sunt utilizate în principal în industria metalurgică și în producția de piese metalice. Acestea pot fi folosite pentru a crea găuri de tăiere sau pentru a tăia profile metalice în diverse aplicații industriale.

Burghie cu trepte

Burghiile cu trepte sunt echipate cu multiple trepte ascendente de diametru, permițând forarea găurilor de diferite dimensiuni utilizând același burghiu. Acestea sunt ideale pentru a economisi timp și pentru a reduce numărul de burghie necesare într-un proiect.

Caracteristici:

 • Trepte de diametru multiple pe suprafața burghiului
 • Disponibile în diferite combinații de dimensiuni
 • Unghiuri de tăiere adaptate pentru a asigura o tăiere eficientă la fiecare treaptă

Utilizări:

Burghiile cu trepte sunt utilizate în special în aplicații în care este necesară forarea găurilor de diferite dimensiuni. Acestea sunt utile în industria automobilelor, construcțiilor și în alte domenii în care sunt necesare găuri cu diametre variate.

Vezi si:  Cât Costă Panourile Fotovoltaice

Burghie pentru găuri adânci

Burghiile pentru găuri adânci sunt proiectate pentru a face față forării găurilor cu adâncimi considerabile în metale dure și rezistente. Acestea sunt construite pentru a fi rigide și pentru a asigura evacuarea eficientă a așchilor din gaura forată.

Caracteristici:

 • Lungime extinsă pentru a permite forarea găurilor adânci
 • Caneluri spirale pentru evacuarea eficientă a așchilor
 • Geometrie adaptată pentru a asigura rigiditate și rezistență în timpul forării

Utilizări:

Burghiile pentru găuri adânci sunt utilizate în aplicații care necesită găuri lungi și adânci în materiale metalice dure. Acestea sunt folosite în prelucrarea metalelor, industria petrolieră, industria aeronautică și altele.

Care este diferența dintre burghiile helicoidale și cele cu centru?

Burghiile helicoidale au o tăietură elicoidală continuă pe suprafața lor și pot fi utilizate pentru o gamă largă de aplicații generale. Pe de altă parte, burghiile cu centru au o punte centrală ascuțită și sunt utilizate pentru a crea găuri precise și bine centrate în metal.

Ce tip de burghie ar trebui să folosesc pentru tăierea metalelor dure?

Pentru tăierea metalelor dure, este recomandat să utilizați burghii speciale pentru tăierea și debitarea metalului. Acestea au o geometrie adaptată și unghiuri de tăiere adecvate pentru a face față solicitărilor ridicate ale tăierii metalului.

Pot utiliza burghii cu trepte pentru a crea găuri de diferite dimensiuni?

Da, burghiile cu trepte sunt concepute pentru a permite forarea găurilor de diferite dimensiuni utilizând același burghiu. Acestea au trepte de diametru multiple și sunt utile în aplicații în care sunt necesare găuri cu diametre variate.

Cum pot foră găuri adânci în metale rezistente?

Pentru a foră găuri adânci în metale rezistente, este recomandat să utilizați burghii speciale pentru găuri adânci. Acestea au o lungime extinsă, caneluri spirale pentru evacuarea eficientă a așchilor și o geometrie adaptată pentru a face față forării adânci.

Postări similare:

Photo of author

Alexandra

Alexandra este o iubitoare de artă și cultura. Pe blogul nostru, ea împărtășește povești despre artiști remarcabili, opere de artă memorabile și evenimente culturale interesante. Prin pasiunea sa pentru artă, Alexandra ne inspiră să explorăm lumea fascinantă a creației și să descoperim frumusețea în fiecare formă de expresie.

Lasă un comentariu