Cu ce stropesc pomii primăvara?

Primăvara este anotimpul când pomii încep să înflorească și să se pregătească pentru producția de fructe. Însă pentru a se dezvolta sănătos și a produce recolte bogate, pomii au nevoie de îngrijire adecvată, inclusiv de tratamente de stropire. În acest articol, vom explora diverse substanțe și metode pe care le puteți utiliza pentru a stropi pomii primăvara.

1. Substanțe pentru stropirea pomilor primăvara

Există mai multe substanțe pe care le puteți utiliza pentru a stropi pomii în sezonul de primăvară. Acestea includ:

 • Substanțe insecticide: Utilizați insecticide pentru a controla daunătorii care pot afecta pomii, cum ar fi afidele, gândacii sau molii. Asigurați-vă că alegeți un insecticid potrivit pentru specia de arbore pe care o aveți.
 • Substanțe fungicide: Pentru a preveni apariția și răspândirea bolilor fungice, cum ar fi monilioza sau făinarea, utilizați fungicide adecvate. Acestea pot ajuta la protejarea frunzelor și a fructelor pomilor.
 • Substanțe de stimulare a creșterii: Pentru a stimula dezvoltarea sănătoasă a pomilor, puteți utiliza substanțe care conțin hormoni de creștere sau alte substanțe speciale.

2. Metode de stropire a pomilor primăvara

În afară de substanțele utilizate, este important să cunoașteți și metodele corecte de stropire a pomilor primăvara. Iată câteva dintre cele mai comune metode:

 1. Pulverizarea: Utilizați un pulverizator pentru a aplica substanțele necesare pe toată suprafața copacilor. Asigurați-vă că acoperiți atât partea superioară, cât și partea inferioară a frunzelor pentru a asigura o acoperire uniformă.
 2. Stropirea prin udare: Această metodă implică aplicarea soluțiilor direct la rădăcină prin udare. Substanțele se vor răspândi în sol și vor fi absorbite de rădăcini, ajungând astfel la întregul copac.
 3. Pensularea: Pentru pomii mai mici sau pentru a trata zone specifice, puteți utiliza o pensulă sau o cârpă pentru a aplica substanțele. Asigurați-vă că acoperiți complet zonele vizate.
Vezi si:  Ce suprafață încălzește o centrală pe lemne de 30 kw

3. Recomandări generale pentru stropirea pomilor primăvara

Pentru a vă asigura că stropirea pomilor în primăvară este eficientă, urmați aceste recomandări generale:

 • Stropiți pomii într-o zi calmă, fără vânt puternic, pentru a evita răspândirea substanțelor în alte zone.
 • Citiți cu atenție instrucțiunile de pe ambalajul substanțelor utilizate și respectați dozele și frecvența recomandate.
 • Efectuați tratamentele de stropire înainte ca pomii să înflorească sau după ce florile s-au ofilit. Evitați stropirea în timpul înfloririi pentru a proteja albinele și alte insecte polenizatoare.
 • Asigurați-vă că aveți echipament de protecție adecvat, cum ar fi mănuși și mască de protecție, în timpul aplicării substanțelor chimice.
 • Fiți consecvenți în tratamentele de stropire și respectați un program de îngrijire regulat pentru a menține pomii sănătoși.

1. Când ar trebui să stropesc pomii primăvara?

Este recomandat să stropiți pomii primăvara înainte ca aceștia să înflorească sau după ce florile s-au ofilit. Evitați stropirea în timpul înfloririi pentru a proteja albinele și alte insecte polenizatoare.

2. Pot utiliza substanțe naturale pentru stropirea pomilor primăvara?

Da, există opțiuni naturale disponibile, cum ar fi extractele de plante sau soluțiile pe bază de săpun, care pot fi utilizate pentru stropirea pomilor primăvara. Acestea pot fi mai blânde pentru mediu și pot fi eficiente în controlul unor daunatori și boli specifice.

3. Ce ar trebui să fac dacă observ semne de boală sau daunători la pomii mei după stropirea primăvara?

Dacă observați semne de boală sau daunători la pomii dvs. după stropirea primăvara, este recomandat să consultați un specialist în silvicultură sau un grădinar experimentat. Aceștia vă pot oferi sfaturi și soluții specifice pentru problemele identificate.

Postări similare:

Photo of author

Alexandra

Alexandra este o iubitoare de artă și cultura. Pe blogul nostru, ea împărtășește povești despre artiști remarcabili, opere de artă memorabile și evenimente culturale interesante. Prin pasiunea sa pentru artă, Alexandra ne inspiră să explorăm lumea fascinantă a creației și să descoperim frumusețea în fiecare formă de expresie.

Lasă un comentariu